Ik overspannen? Nee hoor, ik werk gewoon hard

Wanneer je langere tijd een hoge inspanning levert en te weinig tijd neemt om te herstellen, raakt je energiehuishouding uit balans. Je kunt last krijgen van allerlei lichamelijke  en psychische klachten zoals nek- schouderklachten, hyperventilatie, concentratieverlies, lusteloosheid, onrust, oververmoeidheid, prikkelbaarheid etc. 

Deze klachten ontstaan niet zomaar. Het is het resultaat van een langdurig proces van mentale en fysieke uitputting. Met andere woorden: je pleegt roofbouw op je lichaam en je krijgt steeds meer fysieke en psychische klachten. Je raakt ontregeld door het steeds maar ‘aan’ staan. Rust nemen helpt niet meer: dat noemen we overspannen of burn-out.  

Het herstel hiervan is vaak een langdurig proces waar ik je graag mee wil helpen. Wanneer wij de juiste klik hebben zou ik met mijn ervaring als ervaringsdeskundige, leefstijlcoach en HR manager de aangewezen persoon kunnen zijn om jou bij je herstelproces te ondersteunen.

"De batterijen van mijn telefoon laad ik iedere avond op,

maar die van mijzelf wil ik nog wel eens vergeten"

Oprah Winfrey

 

De CSR-methode

Voor de begeleiding van burn-out klachten maak ik gebruik van de CSR-Methode. Een methode die helpt om roofbouw te stoppen en je energiebalans te herstellen. CSR staat voor Chronische Stress Reversal: het terugdraaien  en herstellen van de (ziekmakende) effecten van chronische stress. 

Kenmerken van deze methode zijn:

  • Aanpak op drie niveau's: lichaam, gedrag en psyche
  • Begeleiding volgens een bewezen effectieve en wetenschappelijk onderbouwde methode
  • Onmiddellijk werken aan herstel van de klachten
  • Praktische aanpak: handvatten & tips
  • Eerst fysiek herstel, de rest (het mentale deel) komt later

De CSR-Methode wordt door cliënten hoog gewaardeerd (gemiddeld evaluatiecijfer: 8), Cliënten voelen zich begrepen (‘het zit niet tussen m’n oren’), ze ontdekken waarom ze klachten kregen en leren wat er nodig is voor duurzaam herstel.

Ook het bevorderen en begeleiden van werkhervatting maakt onderdeel uit van de aanpak.  Mijn ervaring als HR manager komt hier goed bij van pas. 

Hoe werkt het? 

  • Er wordt gestart met een online vragenlijst en twee coachsessies. Hiermee krijgen we inzicht in de ernst van je stressklachten.
  • Vervolgens worden er een aantal coachingsgesprekken ingepland. Het aantal gesprekken is afhankelijk van de ernst van je klachten. 

Tarieven

Voor de CSR-begeleiding hanteer ik een uurtarief van € 75,00 per uur (inclusief BTW). 

Vraag aan je werkgever of zij dit traject voor jou willen betalen. Steeds meer werkgevers willen graag preventief investeren in hun medewerkers en hebben hiervoor een budget beschikbaar. Voor bedrijven geldt hetzelfde uurtarief, maar dan exclusief BTW.