Wie ben ik? 

Mijn naam is Mariëlle Muis en ik woon in Vlaardingen. Een fijne plek waar ik al jaren woon en mij thuis voel. Na ruim 15 jaar werkzaam geweest te zijn in het HR vak weet ik hoe het is om gestrest door het leven te gaan en disbalans te ervaren. Mijn gedrevenheid en betrokkenheid maakten dat heel hard werken en te weinig ontspanning mijn leefstijl was. Nee zeggen was moeilijk voor mij en ik had regelmatig het gevoel dat ik achter de feiten aan liep. Dit heeft er bij mij twee keer toe geleid dat ik thuis ben komen te zitten met flinke stressklachten. Dat wilde ik niet meer! De laatste jaren is mijn focus gericht geweest op mijn herstel en zijn mijn valkuilen inzichtelijk voor mij geworden. Het mooie is dat ik nog steeds gedreven ben en graag hard werk maar daar nu veel gerichter mee om kan gaan. Door meer te luisteren naar mijn lichaam zorg ik ervoor dat ik in balans blijf. 

Als HR manager in de thuiszorg ben ik veel betrokken geweest bij langdurig verzuim door overbelasting. Wat mij opviel is dat medewerkers in de zorg heel goed voor cliënten kunnen zorgen, maar dat ze zichzelf nog wel eens vergeten. Ze kunnen lastig nee zeggen en zijn erg betrokken bij hun cliënten. Ik heb heel vaak gehoord: ‘Als je niemand anders kunt vinden dan ga ik wel’. Veel van deze medewerkers raakten overbelast. Dat vond ik echt heel vervelend en ik stelde mij de vraag of we dit misschien hadden kunnen voorkomen. Op mijn initiatief zijn we toen gestart met een gezondheidscampagne en heb ik inspiratiesessies vitaliteit gegeven. Dit gaf mij heel veel energie. Hierdoor is mijn interesse voor preventie van verzuim verder gegroeid. Voor veel mensen is het aangeven van grenzen moeilijk en daarnaast werken ze soms te veel en op verkeerde momenten. De zorg voor zichzelf verliezen ze dan vaak uit het oog en zij besteden vervolgens te weinig tijd aan gezonde voeding, beweging en ontspanning. Dit vergroot de kans op gezondheidsproblemen en dat moeten we proberen te voorkomen. 

Met veel plezier heb ik de post-HBO opleiding Leefstijlcoach gevolgd en inmiddels heb ik mijn eigen praktijk voor leefstijlcoaching voor particulieren en bedrijven. Met mijn kennis en ervaring wil ik zoveel mogelijk mensen inspireren en begeleiden naar een gezonder en vitaler leven. Samen werken aan bewustwording en eigen regie waardoor de controle over het eigen leven toeneemt. Mensen een optimale balans te laten ervaren tussen het geven en krijgen van energie is waar ik energie van krijg!

 

Relevante opleidingen:

  • Je Moet Niks ®- Mentaal en fysiek fit op jouw manier
  • ACT en Leefstijl - gedragsverandering
  • Stresspreventie en -interventie volgens de CSR®-Methode 
  • Post-HBO Leefstijlcoach

  • HBO Stressbegeleiding en Coaching 

  • HBO Personeel en Arbeid

Ik ben aangesloten bij:

  • Je Moet Niks ®- Mentaal en fysiek fit op jouw manier
  • Beroepsvereniging voor Leefstijlcoaches Nederland (BLCN)
  • Kwaliteitsregister Kabiz (voor Leefstijlcoaches)
  • AGB register